Lobi al 56 jaar uw partner in preventie!
28 Feb, 16:47
foto


(Aangeboden)

Stichting Lobi Health Center (SLHC), een leidende NGO die zich inzet voor de verbetering van de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, is verheugd om met dankbaarheid en vreugde haar 56-jarig bestaan op 29 februari te vieren. Sinds de oprichting in 1968 heeft de stichting een onschatbare rol gespeeld in het verbeteren van levens van talloze Surinamers. Genoemd kunnen worden onder meer:
- het opzetten van een revolverend fonds voor Aids-medicatie in de tachtiger jaren
- het inzetten op het bereikbaar maken van preventieve screening voor baarmoederhalskanker
- het opzetten van een laagdrempelige hiv-test en counselingslocatie
- de seksuele educatiesessies op scholen en daarbuiten
- het bereikbaar houden van de diensten tijdens Covid
- het introduceren van Pre Expositie Profylaxe (PrEP) in Suriname in september 2023

Gedurende meer dan een halve eeuw heeft SLHC zich gewijd aan het leveren van een breed scala aan preventieve seksuele en reproductieve gezondheidsdiensten verdeeld naar de volgende categorieën:
1. Family Planning.
2. Kankerpreventie en vroege detectie.
3. Seksueel overdraagbare infecties, waaronder ook hiv.
4. Educatie en Training.

Onder het motto ‘Libi wan gosuntu lobi libi’ streeft de stichting er voortdurend naar om mensen aan te moedigen tot gezonde en respectvolle relaties alsook veilig seksueel gedrag. Daarbij ligt de focus op het kunnen nemen van beslissingen op basis van de juiste informatie en het belang van liefdevolle zorg voor zichzelf en anderen.
De toewijding van SLHC in het dienen van onze gemeenschap heeft geresulteerd in een blijvende impact op de gezondheid en het welzijn van onze Surinamers en wij gaan daar gestaag mee verder. 

Zo heeft SLHC vanaf september 2023 PrEP geïntroduceerd. Voor Suriname is dit een relatief nieuwe methode om hiv te voorkomen bij mensen die hiv-negatief zijn en die een verhoogd risico lopen op het krijgen van een hiv-infectie vanwege hun seksueel gedrag. Met 1 pil per dag kunnen zij zich beschermen tegen een hiv-infectie als zij voldoen aan een aantal criteria.

Vorig jaar november heeft Lobi met een groep Surinaamse en Nederlandse gynaecologen een pilot project opgezet om een nieuwe methode van baarmoederhalskankerscreening uit te proberen met een HPV-self sampling test.
Deze test is een kwalitatieve screeningstest die aangeeft of het humaan papilloma virus (HPV) dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, in het lichaam aanwezig is. Met deze pilot wil Lobi de acceptatie en haalbaarheid voor de Surinaamse context bestuderen. Wij zullen u nog informeren over de follow up van dit project.

Ter gelegenheid van onze jaardag op 29 februari wil SLHC haar oprechte waardering uitspreken aan al onze gewaardeerde medewerkers, vrijwilligers, ondersteuners en partners, waaronder ook beleidsmakers, donoren, bedrijven en de media. Uw onvermoeibare inspanningen en toewijding hebben SLHC in staat gesteld om te groeien tot een vertrouwde bron van preventieve seksuele en reproductieve gezondheidsdiensten in de samenleving die het vandaag de dag is.

Lobi kijkt met vastberadenheid naar de toekomst en zal zich blijven inzetten voor het leveren van hoogwaardige preventieve diensten aan de Surinaamse samenleving, voor het bevorderen van een gezondere gemeenschap voor de komende generaties. 

Wij blijven uw toegewijde partner in preventie, Libi wan gosontu lobi libi!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May