Docenten Avondopleiding Hoofdakte en ADNL in beraad
28 Feb, 12:43
foto
Docenten in vergadering bijeen dinsdag. Besloten is om in actie te gaan. Er wordt geen les meer gegeven. De eis is vergoeding van overuren.


Een groot deel van de parttime en een aantal voltijdse docenten bij de Avondopleiding voor de Akte van Hoofdonderwijzer AOH (Hoofdakte) zijn dinsdag in beraad gegaan. Er wordt geen les meer gegeven. Docenten van Paramaribo hebben dinsdag vergaderd om de afgelopen periode te evalueren en een definitief besluit te nemen over hun actiemodel. Deze actie wordt ondersteund door de docenten te Moengo en Nickerie en zij die doceren aan de Avondopleiding De Nieuwe Leerkracht, ADNL.

De vergadering werd gehouden om het uit te voeren actiemodel te bespreken en om het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur te bewegen de lesurenvergoeding volledig uit te betalen. De docenten spreken ook hun afkeuring uit over het feit dat het ministerie niet heeft gereageerd op de brief van 15 februari 2024.

De volgende besluiten zijn genomen op de vergadering:
• Dat de docenten onmiddellijk in beraad gaan wat betekent dat er vanaf gisteren geen les meer wordt gegeven.
• De komende hertentamens zullen geen voortgang vinden;
• Het jaarprogramma zal conform het programma van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur worden afgerond met dien verstaande dat er geen inhaallessen zullen worden verzorgd;
• Het aanbieden van de lessen wordt onmiddellijk hervat op de dag , waarop de lesurenvergoeding op de bankrekening van de belanghebbenden staat;

Aan het einde van de vergadering is er een rappel schrijven opgesteld, gericht aan onderwijsminister Henry Ori en ondertekend door alle docenten die aanwezig waren op vergadering.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April