Collecte Vastenactie bestemd voor renovatie pastorie
25 Feb, 12:38
foto
De 85 jaar oude pastorie van de St. Thaddeuskerk in Groningen, Saramacca.


Het Rooms-katholieke bisdom heeft besloten de pastorie van de St. Thaddeuskerk in Groningen, Saramacca te renoveren. De collectie van de Vastenactie zal dit jaar bestemd worden voor de renovatie van de 85 jaar oude pastorie. Dit gebouw is op 4 september 1939 ingezegend.

Er is inmiddels reeds een plan om in het gebouw een trainings- en vormingscentrum voor jongeren op te zetten, meldt bisschop Karel Choennie. Het projectplan hiervoor is opgesteld voor de communiteit Obra de Maria en ingediend bij de Italiaanse Bisschoppenconferentie. Die heeft reeds een bijdrage voor dit project geschonken van € 129.233. De totale renovatiekosten zijn geraamd op € 311.942. Voor het resterend bedrag van €182.709.00 zijn er verzoeken ingediend bij meerdere donoren, die het bisdom goedgezind zijn. "Het is passend als wij zelf ook een bijdrage hierin leveren en dat kunt u doen door bij te dragen in de Vastenactie van dit jaar", stelt de bisschop.

Voor het laatst werd het pand bewoond door de twee Surinaamse Redemptoristenpaters Henricus Moesai en Waldi Wong Loi Sing. Pater Moesai overleed op 24 februari 2013 en pater Waldi op 18 december 2014. Na deze twee paters heeft het gebouw praktisch leeg gestaan en dat is nu al ruim 10 jaren zo.  

De idyllische ligging van het gebouw – langs de Saramaccarivier – maakt het tot een uitstekende plek om het ook te gebruiken als faciliteit voor retraite, bezinning en andere activiteiten waarvoor overnachting gewenst is. Daarmee kunnen inkomsten verkregen worden om het jongerenwerk te ondersteunen en tevens bij te dragen in het onderhoud van het gebouw, laat de bisschop optekenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May