Trinidad huurt buitenlandse experts voor indammen olieramp
21 Feb, 04:52
foto
Werkers van het staatsbedrijf Heritage Petroleum Oil en Gas Company ruimen de olielek dat de Rockly Bay beach in Scarborough, zuidwest Tobago heeft bereikt. (Foto: AP)


De regering van Trinidad en Tobago heeft dinsdag aangekondigd dat zij samenwerkt met internationale experts om het wrak te verwijderen van een schip dat kapseisde in nabijgelegen wateren en een grote olieramp veroorzaakte.

T&T Salvage, een in Texas gevestigd bedrijf, en QT Environmental, uit Minnesota, zullen samenwerken met lokale functionarissen om ook de lekkage op te ruimen die de wateren en stranden in het oostelijke Caribische land heeft vervuild, aldus het ministerie van Energie.

De lekkage vond bijna twee weken geleden plaats, wat de regering ertoe aanzette de nationale noodtoestand uit te roepen en de sluiting van ten minste twee scholen af te dwingen.

Van duikers wordt verwacht dat ze lekken in het gekantelde schip opsporen en dichten, terwijl de bemanningen een onderwateroliedetectiesysteem inzetten, aldus functionarissen. Bovendien huurde de overheid een op afstand bestuurbaar voertuig in om te helpen bij de lopende werkzaamheden.

Ambtenaren zeiden dat de bemanningen en uitrusting naar verwachting vanaf dinsdag arriveren.

Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat het gekapseisde schip uit Panama was vertrokken en naar het nabijgelegen Guyana werd gesleept toen het voor de kust van Tobago begon te zinken.

De autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar meer details, waaronder de locatie van de sleepboot en de eigenaar ervan.

Trinidad’s Fishermen and Friends of the Seas, een non-profitorganisatie, heeft zich afgevraagd wie de schoonmaakkosten zal betalen en de vissers zal compenseren wier levensonderhoud en uitrusting door de lekkage zijn getroffen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May