EZ biedt klein ondernemers 3-daagse training aan
20 Feb, 08:43
foto
Het ministerie van EZ is maandag in het Lalla Rookh-gebouw gestart met een driedaagse training. Hiermee wordt klein ondernemerschap bevorderd. (Foto: CDS)


Bestaande en aankomende kleine ondernemers volgen een training aangeboden door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het gaat om een landelijk trainingstraject ter stimulering van het ondernemerschap. De participanten worden gedurende drie dagen getraind in de meest belangrijke aspecten van het ondernemen.

Dit project is bedoeld om bestaande kleine ondernemers aan te moedigen hun bedrijf tot grotere hoogten te brengen. Potentiële kleine ondernemers worden gestimuleerd een bedrijf te starten. De deelnemers werden maandag bij de start  in het Lalla Rookh-gebouw toegesproken door minister Rishma Kuldipsingh en de waarnemend directeur Ondernemerschap Karishma Mathoera. 

De bewindsvrouw sprak van een droom die uitkomt. Volgens haar heeft het ministerie vanaf haar aantreden continu naar modellen gezocht om ondernemerschap te stimuleren. Kuldipsingh merkt op dat personen die een onderneming willen starten wel over het talent kunnen beschikken, maar daarnaast zijn de deskundigheid en de energie om het bedrijf op te krikken, belangrijk. Volgens haar is het daarom van belang dat men zich laat trainen in kennis van het ondernemerschap.

Het trainingstraject zal landelijk uitgevoerd worden, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Als ondersteuning om de economie van het land op te bouwen”, stelt Kuldipsingh. EZ zal kosteloos blijven investeren in het klein ondernemerschap. Net als de bewindsvrouw drukte directeur Mathoera de participanten op het hart om de training af te ronden. Zij zullen ook na de training verder gevolgd en begeleid worden in het proces van een bedrijf opstarten of hogerop trekken.

De mensen worden getraind in verschillende aspecten van ondernemerschap zoals kostprijscalculatie, businessmodel canvas en administratie. “We zullen trekken naar verschillende districten”, zegt Mathoera, die aangeeft dat er samenwerkingen zullen zijn met de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. De trainers zijn getraind door onder meer de Centrale Bank van Suriname en De Surinaamsche Bank, terwijl er ook betrokkenheid is van het Suriname Business Forum.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May