Ondernemers gaan landbouw partnerschap aan met Boa Vista
18 Feb, 20:45
foto
Ondernemers uit Suriname en Boa Vista, Brazilië, ontvangen door president Chan Santokhi. Links de ondernemersgroep bestaande uit Julio Bhikharie, Stanley Dijksteel en Henk Kasi.


Een Surinaamse ondernemersgroep die langdurig bilaterale handelsrelaties onderhoud met Boa Vista, Brazilië, is een partnerschap aangegaan met een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in de agrarische sector, met de focus op hydrocultuur (hydroponic) en kassenteelt. Van de import van veevoergrondstoffen en basislevensmiddelen is nu een nieuwe stap gezet in het verdiepen van deze relatie, zegt Stanley Dijksteel. Hij maakt deel uit van de ondernemersgroep die verder bestaat uit Julio Bhikharie en Henk Kasi.

Deze samenwerking belooft volgens de ondernemersgroep een revolutie teweeg te brengen in de Surinaamse landbouw door het introduceren van geavanceerde technologieën, verbeterde agrarische rassen, en de deskundigheid vanuit het Braziliaanse bedrijf. De ondernemersgroep draagt bij met essentiële middelen zoals grond en kapitaal. Dit initiatief zal niet alleen de lokale markt van verse en duurzaam geproduceerde producten voorzien maar ook de export naar de Caricom-landen aanzienlijk stimuleren. Bovendien is er een focus op het produceren van importvervangende goederen, wat de lokale economie verder zal versterken, legt Dijksteel uit.

Tijdens een beleefdheidsbezoek president Chan Santokhi heeft de ondernemersgroep een uitgebreide presentatie gegeven over dit ambitieuze project. Het staatshoofd heeft zijn steun toegezegd en het initiatief geprezen, benadrukkend hoe belangrijk dergelijke private-to-private partnerschappen zijn, met name die welke de relaties met buurlanden zoals Brazilië versterken. Brazilië staat bekend als een wereldleider op het gebied van landbouw, aquacultuur, en eiwitvoorziening.


De president uitte zijn optimisme over de toekomstige uitbreiding van deze samenwerking binnen de genoemde sectoren en wenste de ondernemers veel succes. Deze ontwikkeling markeert een significant moment voor Suriname, waarbij de lokale landbouwsector door internationale samenwerking naar een hoger niveau wordt getild, met positieve implicaties voor de economische groei en duurzaamheid van het land, meent de ondernemersgroep.

Dit partnerschap illustreert de kracht van internationale samenwerking in het stimuleren van innovatie en duurzame ontwikkeling, en zal Suriname op de kaart zetten als een belangrijke speler in de regionale agrarische sector. Tijdens de presentatie aan de president waren ook aanwezig Victor Bosio, Remi Brill van 2B Hortaria en Victor Gomes, de officiële zaakwaarnemer van de ondernemersgroep tussen Boa Vista en Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May