Somohardjo lanceert digitaal personeelsdata informatiesysteem
18 Feb, 02:51
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (links) met naast hem directeur Nasier Eskak. (Foto: BiZa)


Minister Bronto Somohardjo heeft vrijdag het Personeelsdata Informatiesysteem (PDIS) gelanceerd. Dit houdt in dat de de overheid nu eindelijk beschikt over een digitaal personeelsbestand. Het doel van dit systeem is het efficiënt afhandelen van personeelsstukken van de ambtenaren.

Het PDIS zal voorlopig niet op alle ministeries beschikbaar zijn, legt de bewindsman uit. Hiervoor zijn verschillende redenen, zoals het ontbreken van specifieke apparatuur en slechte internetverbinding op diverse ministeries. Het PDIS is nu inwerking op Binnenlandse zaken, Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Financiën & Planning, Landbouw, Veeteelt & Visserij en Grondbeleid & Bosbeheer. Het ligt in de bedoeling van eind dit jaar het PDIS op alle departementen in werking zal zijn.

Directeur Nasier Eskak van Binnenlandse Zaken geeft aan dat het PDIS een product van het ministerie is. Het is tot stand gekomen die door het herstelplan van de regering. Door dit systeem in gebruik te nemen zal zoveel mogelijk transparantie te zijn in het ambtenarenapparaat.

Somohardjo benadrukt dat het PDIS een HRM softwaresysteem is dat zorg zal dragen voor effectieve en efficiënte verloop van de processen, met als resultaat een actueel en betrouwbaar personeelsbestand en tevreden landsdienaren. Het actuele personeelsbestand kan door dit systeem beter gepland worden door de overheid.

De bewindsman voert aan dat voor  het welslagen van het PDIS het wel noodzakelijk is, dat er ondersteuning wordt verkregen vanuit de totale overheid. Het PDIS zal vanuit het Binnenlandse Zaken worden gemonitord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May