Ontzield lichaam gouddelver geborgen
17 Feb, 14:44
foto


Het ontzielde lichaam van de jeugdige gouddelver R.N. is geborgen. Duikers van de brandweer hebben assistentie verleend aan de politie. Het lichaam is afgestaan aan de familie voor de uitvaart.

R.N. heeft donderdag na beëindiging van opschoonwerkzaamheden een duik genomen in de goudput te Nieuw Koffiekamp ter hoogte van Tapdotie. Hij verdween op gegeven moment in de diepte.

De politie van het bureau Brownsweg deed na een melding de plek aan. Het onderzoek wees uit dat  22-jarige R.N. samen met zijn werkgever en andere gouddelvers voor werkzaamheden bij de goudput vertoefden. Op een bepaald moment zwom één van de andere gouddelvers naar een eiland. R.N. gaf daarbij aan ook een duik te willen nemen in de put, maar werd door zijn werkgever gewaarschuwd dat niet te doen, aangezien hij niet kon zwemmen. 

De jongeman gaf echter geen gehoor hieraan en sprong toch in de put en kwam daarbij in nood, meldt de politie Public Relations. Een andere arbeider sprong eveneens in de put, schoot hem te hulp, maar R.N. verdween toch in de diepte.

Het ontzielde lichaam is vrijdagmiddag geborgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May