Marubeni-Itochu conglomeraat zet in op Surinaamse oliesector
17 Feb, 16:46
foto
De delegatie van het Marubeni-Itochu conglomeraat op het kabinet van de president. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft donderdag bij een ontmoeting met een delegatie van het Marubeni-Itochu conglomeraat op zijn kabinet, het investeringsbeleid van de regering belicht. Samen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wordt een herstelprogramma uitgevoerd. De delegatie heeft aangegeven te willen investeren in de ontwikkeling van de Surinaamse olie- en gassector.

Santokhi zegt dat de regering bereid is om serieuze investeerders te faciliteren en te begeleiden. Hiervoor is het Suriname Investment Trade Agency (SITA), het handel- en investeringsondernemend agentschap voor Suriname, ingesteld. Het conglomeraat ziet de enorme potentie in Suriname en wil op basis van een win-winsituatie een partnerschap aangaan met de Surinaamse overheid.
  
Hiroyuki Nishida, directeur Marubeni-Itochu Tubulars America, Faisal Naseem, CEO Sooner Momin Syed, directeur New Ventures Sooner en Krishnendu Dcosta van Brand Squarelion, maakten deel uit van de delegatie. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en leden van de Suriname Investment Trade Agency (SITA) bevonden zich in het gezelschap.

Nishida gaf aan dat zijn bedrijf onder andere stalen buizen en aanverwante diensten biedt aan klanten in de olie- en gasindustrie en op het gebied van raffinage, de petrochemische sector en energieopwekking. Volgens Faisel Naseem is Sooner al langer dan 75 jaar actief in de regio en eveneens de grootste distributeur van tubulaire goederen en infrastructuurontwikkeling.

Als onderdeel van de Marubeni-Itochu groep beschikt Sooner over het kapitaal, expertise en het mondiale bereik om strategische investeringen te doen in de distributie-infrastructuur en voorraad in de olie- en gassector. Santokhi benadrukte dat Suriname op het punt staat van enorme groei aangedreven door de olie- en gassector. Hij deed voorstellen aan de delegatie om de mogelijkheden van de ontwikkeling van de infrastructuur, woningbouw en afvalverwerking te onderzoeken.

SITA heeft de opdracht gekregen om de delegatie verder te begeleiden na het verkennend gesprek met de president. Er zullen vervolggesprekken worden georganiseerd voor de handelsdelegatie met lokale overheids- en particuliere actoren, schrijft de Communicatiedienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May