Commissaris Bryan Isaacs wordt nieuwe korpschef
17 Feb, 00:56
foto
Commissaris Bryan Isaacs wordt de nieuwe korpschef van het Korps Politie Suriname. (Foto: René Gompers)


De commissarissen Bryan Isaacs, Melvin Pinas en Rishi Akkal zullen heel binnenkort de nieuwe leiding van het Korps Politie Suriname vormen. De regeringstop heeft samen met het bevoegd gezag over de politie maandag over de benoemingen een besluit genomen. Isaacs wordt de nieuwe korpschef, Pinas plaatsvervangend korpschef en de derde man in de korpsleiding is dan Akkal. Nu zullen de raadsvoorstellen worden opgemaakt.

Commissaris Isaacs is op dit moment directeur Operaties KPS, terwijl Pinas de Gewestelijke Commandant Regio Oost is en Akkal de functie bekleedt van directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer KPS. Isaacs en Akkal maken deel uit van het management team van het KPS.

In een exclusief interview met Starnieuws zegt president Chan Santokhi dat de drie commissarissen een heel goed team vormen. "Ze kunnen elkaar goed aanvullen en ik denk dat ze als team heel wat zullen presteren,... tot heel wat in staat zullen zijn als ze inderdaad als team gaan werken."

Het besluit is in consensus met alle partijen genomen. "De president zoekt altijd naar consensus en daar hoeft niet iedereen het ermee eens te zijn, maar de argumenten tellen." Het staatshoofd zegt dat aan de hand van de argumenten hij uiteindelijk het besluit neemt.

Veiligheid is een van de speerpunten in het regeringsbeleid. Santokhi stelt dat er een groot integriteitsprobleem is binnen het korps. En een gebrek aan middelen heeft daar niets mee te maken, voegt hij eraan toe. Als je geen middelen hebt wil dat niet zeggen dat het politiekorps "non integriteit" moet worden. "Met beleid, met daadkracht moet ervoor worden gezorgd dat die rotte appels uit het korps gaan," stelt hij ferm. "Daarvoor heb je geen geld nodig."

De hoogste prioriteit van de nieuwe korpschef wordt dan ook het aanpakken van de integriteit van het korps. Tegelijkertijd moet de korpsleiding volgens het staatshoofd in staat worden gesteld om het veiligheidsgevoel weer terug te brengen in de samenleving. "Er moet vertrouwen zijn... het begint daarmee niet met middelen... de rest komt." Hij kondigt aan dat er in de komende maanden veel zal worden geïnvesteerd in justitie en politie. In elk geval krijgt de burgerveiligheid extra aandacht, "niet alleen door materiaal en middelen, maar ook door aanpassing van die hele organisatie." Zo moeten de buurtmanagers weer terug, komt er weer samenwerking met beveiligingsbedrijven en wordt het netwerk van cameratoezicht uitgebreid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May