DDB bestuur
17 Feb, 08:38
foto


Nu ik aan de hand van de kop van mijn artikel toch uw aandacht heb gekregen en ik klaarblijkelijk van uit ben gegaan dat u op breaking nieuws zat te wachten over de persoon met dezelfde initialen als de kop, dan moet ik u toch teleurstellen. Omdat ik het juist heb over het huidige bestuur van ons land waarbij ik mij afvraag of we niet te doen hebben met een 'Defacto Demissionair Bestuur'.

Als we ervan uitgaan dat na verschillende bedenkelijke misslagen, New Surfin, HPSG, Blauwmeer, visvergunningen, Sabaku, Mennonieten om maar een paar te noemen. Dit alles kan nimmer onder de noemer fake nieuws geplaatst worden. Ik begin hoe langer hoe meer overtuigd te raken dat 'wij het volk' zoals onze grondwet in de aanhef voorschrijft niet langer als een vuistvechter slagen uitdelen in de lucht maar krachtig. Er wordt geroepen om ons Openbaar Ministerie eraan te herinneren dat het den dienste staat om ons als burgers wet-en recht ten volle te laten beleven. 

Wie nooit eens te maken heeft gehad met beslissingen van dit Openbaar Ministerie, heeft lange tijd geen idee op grond waarvan beslissingen worden genomen. Echter wordt het buigen voor beslissingen steeds dieper en veroorzaakt rugklachten. Wat zal er van ons worden als ook de betaling van het bedenkelijke bedrag van 8 miljoen dollars die door een klokkenluider is aangebracht ook weer niet voortvarend wordt afgehandeld en de betrokkenen ermee wegkomen middels een zachte landing?

Ik moet er niet aan denken dat de recente uitspraak van de vicepresident dat er scenario's worden opgezet om het huidige bestuur vroegtijdig af te zetten serieus genomen moet worden, terwijl het noodlot juist wordt getart daar het ministerie van Juspol uitgerekend valt onder zijn partij. Ik zou het vergelijken met een verkeersovertreder die met een reeks openstaande boetes rustig mag wachten tot de volgende overtreding om deze te betalen in de hoop dat ze worden kwijtgescholden.

Het demissionaire zie ik er in dat als de case niet naar tevredenheid is afgehandeld en als vervolgstap de zaak ook belandt bij het weder tot leven geroepen CHof en in strijd met de grondwet wordt getoetst, dan zullen afhankelijk van de voortvarendheid de gevolgen niet te overzien zijn. We zullen dan een nieuwe juridische strijd tegemoet mogen zien welke vroegtijdige (afhankelijk van de datum) dan wel uitgestelde verkiezingen tegemoet mogen zien. Het toeval wil dat juist nu een soortgelijk geval zich voordoet rond de amnestiewet.

 John  A. Tracey

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May