President: CHof heeft bestaanrecht al bewezen
15 Feb, 16:49
foto
President Chan Santokhi geflankeerd door Geetapersad Gangaram Panday en Richel Apinsa.


De ex-ministers tevens juristen Richel Apinsa en Geetapersad Gangaram Panday zijn vandaag door president Chan Santokhi beëdigd tot nieuwe leden van het Constitutioneel Hof (CHof). Apinsa die door de ABOP is voorgedragen, is ondervoorzitter van het CHof en Gangaram Panday (VHP) is lid. Het grondwettelijke orgaan is nu compleet.

Santokhi benadrukte dat het CHof in korte tijd reeds bewezen heeft recht van bestaan te hebben. Het CHof heeft reeds een aantal zaken onder zich gehad om te toetsen. Het orgaan speelt een cruciale rol bij het toetsen van wetten aan de Grondwet en het beschermen van fundamentele rechten en vrijheden. “Door de aanstelling van mr. Apinsa en mr. Panday kan het CHof weer optimaal functioneren en zijn belangrijke taken vervullen”, gaf het staatshoofd aan.

De president wees ook op het belang van het CHof als hoeder van de grondwet en de rechtsstaat. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe leden en stond stil bij het belang van onafhankelijkheid en professionaliteit. “Met de benoeming van de heer Rakeshkoemar Kanhai als secretaris van het CHof zijn we ervan verzekerd dat alle verzoeken op de juiste wijze worden ingediend en behandeld”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May