Werkgroepen ingesteld verbetering Sociaal Programma
14 Feb, 16:54
foto
President Chan Santokhi heeft twee werkgroepen benoemd om de uitvoering van het Sociaal Programma te verbeteren. Ook wordt de communicatie aangepakt.


Het Sociaal Programma moet beter aangepakt worden en de communicatie met de doelgroepen dient te worden verbeterd. President Chan Santokhi heeft twee werkgroepen ingesteld die actief zullen zijn tot en met juni 2025. De pas ingestelde werkgroepen, het 'Social Beneficiary Program' en 'Media en Communicatie Sociaal Programma', beogen een vlottere uitvoering van het Integraal Sociaal Programma.
.
Het Social Beneficiary Program, gestart in januari 2023, kende een sterke start maar ondervond later problemen waardoor het bestand werd vervuild, meldt de Communicatiedienst Suriname in een persbericht. Het programma heeft als hoofdtaak het opschonen van bestanden, zodat degenen die recht hebben op koopkrachtversterking dit ontvangen en anderen niet. 

Coördinator van het programma Mark Rommy benadrukt dat er veel ontevredenheid is in de samenleving over koopkrachtversterking. “Mensen krijgen deze niet op tijd, of helemaal niet. Daar zijn verschillende oorzaken aan verbonden. Deze werkgroep is ingesteld om deze zaken aan te pakken en ervoor te zorgen dat mensen tijdig koopkrachtversterking ontvangen.” Hetzelfde geldt voor de distributie van de monikarta’s.

President Santokhi benadrukt de noodzaak van effectieve communicatie met de doelgroep. “Houd het simpel. Laat de samenleving praten en de ervaringen delen van de verschillende programma's”. De werkgroep Media en Communicatie Sociaal Programma zal zich hierop richten, waarbij informatie over het Sociaal Programma en alle onderliggende componenten, waaronder het landelijk woningbouwprogramma en het Foodbasket-project, aan de samenleving bekendgemaakt moet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May