Twee verdachten door Kapitale Delicten ingesloten
14 Feb, 02:56
foto


De verdachte W.B. (31) is door Kapitale Delicten in de boeien geslagen. Hij is betrokken bij diefstal middels geweldpleging. Een senioren burger wilde op 26 januari in de bus stappen toen ze door twee mannen op een bromfiets werd overvallen. Zij hebben met geweld haar gouden halsketting weggerukt. 

Een mede inzittende van de bus schoot de senioren burger te hulp, waardoor de hulpverlener en de verdachte op en langs de Kwattaweg in een worsteling geraakten. Op een bepaald moment gelukte het de verdachte om uit de wurggreep van de hulpverlener te komen, waarna hij plaatsnam een gereedstaande Yamaha bromfiets en met een kompaan, het hazenpad koos. Na de aangifte van de diefstal met geweld droeg de politie van het bureau Kwatta het onderzoek in deze zaak over aan de afdeling Kapitale Delicten, meldt de politie Public Relations.

Door de veiliggestelde camerabeelden die via social media werden gedeeld, kreeg Kapitale Delicten de informatie dat ene R.S. de halsketting van de vrouw heeft weggerukt. Bij confrontatie met een fotocollage van verdachten, herkende de aangeefster de verdachte.  

R.S. die eveneens ervan verdacht wordt zich in het politieressort Latour schuldig te hebben gemaakt aan een andere beroving, is op 3 februari in dat onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte W.B. die de bromfiets bestuurde werd vervolgens opgespoord en op 11 februari 2024 op een adres in het ressort Flora aangehouden. De buit en de bromfiets waarmee het strafbare feit is gepleegd, zijn nog niet achterhaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May