GZA-opleiding MZ formeel erkend door minOWC
08 Feb, 04:54
foto
Nunzio Koningsbloem, beleidsadviseur Administratief en Technisch Beheer van minOWC en Julie Small, opleidingscoördinator MZ bij de officiële overdracht van het certificaat. (Foto: MZ)


De Opleiding tot Gezondheidszorg Assistent (GZA-opleiding) van de Medische Zending Primary Health Care is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). De erkenning is dinsdag op het ministerie geschied. “Dat betekent dus dat het ministerie in kennis is gesteld dat de opleiding bestaat. We staan nu geregistreerd bij het ministerie en dat vertelt dus ook direct dat onze opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen voor een MBO-opleiding”, stelt MZ-opleidingscoördinator Julie Small. De opleiding is trouwens sinds 1994 erkend door het ministerie van Volksgezondheid.

De GZA-opleiding van MZ is een 4-jarige opleiding en stelt de gezondheidszorgassistent in staat om zijn werk op adequate wijze uit te voeren in het binnenland. Wie over een MULO of LBO C diploma beschikt en affiniteit heeft met het binnenland, mag deze opleiding volgen. Inmiddels zijn sinds 1994 ruim 200 gezondheidszorgassistenten afgeleverd door MZ. Tot nu toe is de opleiding gefinancierd met donormiddelen, maar dit jaar heeft het ministerie van Volksgezondheid onder leiding van minister Amar Ramadhin, besloten om de opleiding volledig te financieren.

De MZ-gezondheidszorgassistent is het eerste aanspreekpunt van de dorpsgemeenschappen. “Onze GZA is letterlijk de ogen, oren en handen van de arts. De zorg welke op maat is afgestemd, wordt ook tot aan huis geboden”, vertelt Small verder. Ze is vol lof over de zorgverleners die ondanks de logistieke uitdagingen in het binnenland, elke dag hun best doen om de gemeenschappen te voorzien van de nodige medische zorg. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May