Bond bij EBS landelijk in staking
07 Feb, 10:28
foto
De algemene ledenvergadering van de OWOS, de bond bij EBS, heeft besloten vandaag in staking te gaan. Een tegenvoorstel van de directie over koopkrachtversterking en benzinecompensatie is unaniem afgewezen.


De bond bij de Energie Bedrijven Suriname (OWOS) heeft het werk vanmorgen neergelegd. Bondsvoorzitter Marciano Hellings zegt aan Starnieuws dat de algemene ledenvergadering (alv) dit besluit gisteren heeft genomen. Algemeen directeur Leo Brunswijk is schriftelijk op de hoogte gesteld van het besluit.

De alv is het niet eens met het tegenvoorstel van de directie over koopkrachtversterking en benzinecompensatie. De leden vinden dat ze niet serieus worden genomen door de directie. Het tegenvoorstel van de directie is unaniem verworpen. Besloten is om het werk landelijk neer te leggen.

De EBS-werknemers vanmorgen op het terrein. Het werk is neergelegd.

Hellings deelt mee dat 48 uur dispensatie is verleend aan medewerkers van vitale diensten, zoals de opwekking, nieuwbouw transmissie, troubleshooting, gaslevering aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Indien er geen oplossing komt tijdens het ultimatum, zal de dispensatie worden ingetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May