ROS: Aangifte tegen vandalisme NIS
06 Feb, 06:47
foto
De kantoorruimte van het NIS is ontruimd. Het ministerie van ROS spreekt van vandalisme.


De leiding van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) is door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) geïnstrueerd om aangifte te doen wegens vandalisme. Zondag zijn spullen uit het gebouw verwijderd door een bedrijf dat spullen heeft geleverd toen Joël 'Bordo' Martinus nog directeur was.

Het ministerie stelt dat er een vonnis is waarbij de rechter de ingediende vordering van het bedrijf voor renovatie van de kantoorruimten, integraal heeft afgewezen. ROS zegt zich maximaal in te spannen om op korte termijn orde op zaken te stellen bij het NIS, zodat de medewerkers ongehinderd hun werk kunnen voortzetten. 

Tegelijkertijd werkt de leiding van ROS intensief aan het vinden van financiering via een Public-Private Partnership om het NIS grondig te rehabiliteren. Op deze wijze wordt de sportfaciliteit strategisch ingezet om de oorspronkelijke doelen uit de jaren tachtig te verwezenlijken, stelt het ministerie.

Martinus die nationaal en internationaal opgespoord wordt, heeft een verklaring geplaatst op zijn Facebookpagina. "Ik heb alle kosten voor het renoveren van Anthony Nesty Sporthal (NIS) uit eigen middelen voorgeschoten. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft zich helaas niet gehouden aan de gemaakte afspraken met de ontruiming in opdracht van mijn persoon als gevolg."
 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May