IMF-delegatie tevreden met geboekte resultaten Suriname
05 Feb, 22:39
foto
Anastasia Guscina staat aan het hoofd van een IMF-delegatie die nu in Suriname is.


Anastasia Guscina, die een IMF-delegatie leidt in Suriname, is tevreden met de verrichtingen van de regering inzake het herstelprogramma. "Tot nu toe zijn we erg blij met de resultaten. Het programma ligt op schema, de regering voert belangrijke hervormingen door en we zien nu al de resultaten van die harde inspanningen in de herstelde macro-economische stabiliteit".

De IMF-functionaris die in het land is voor de vijfde evaluatie van het Extended Fund Facility, zegt dat de inflatie sneller is gedaald dan was verwacht en dat er nu meer vertrouwen is in de Surinaamse dollar. "Het beleid dat de regering ten uitvoer heeft gelegd was politiek zeer moeilijk, maar het getuigt van een zeer sterk verantwoordelijkheidsgevoel om het begrotingshuis op orde te brengen en ook een voorzichtig en strak monetair beleid te voeren."

Voor de vervolgmaatregelen die moeten worden doorgevoerd om een positieve groei te realiseren, adviseren de IMF-functionarissen om te werken aan beleidsimplementatie, het opbouwen van capaciteit en ambtenaren die hard werken, op passende wijze te belonen. Werknemers die niet bijdragen, moeten worden ontslagen. Het advies is om te zorgen voor een gezond evenwicht en het wegwerken van de kwetsbaarheid voor corruptie, wat het land aantrekkelijk zal maken voor investeerders.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May