Top delegatie DNA op officieel bezoek in India
05 Feb, 00:00
foto
De delegatie van De Nationale Assemblee onder leiding van Marinus Bee wordt verwelkomd in India. Er wordt een tegenbezoek gebracht aan het Indiase parlement.


Assembleevoorzitter Marinus Bee is aan het hoofd van een delegatie aangekomen in India. De fractieleiders Asis Gajadien (VHP) en Rabin Parmessar (NDP) maken deel uit van de officiële delegatie. Vier Assembleeleden zijn op eigen kosten ook meegereisd om de delegatie te ondersteunen, zegt Bee in gesprek met Starnieuws. Het gaat om een tegenbezoek aan het Indiase parlement, Lok Sabha (Huis van het Volk). In augustus 2022 was een Indiase delegatie op bezoek bij De Nationale Assemblee, onder leiding van parlementsvoorzitter Om Birla.

De Assembleeleden die zijn meegereisd met de officiële delegatie zijn: Mahinder Jogi, Reshma Mangre, Niesha Jakhry en Roy Mohan (allen van de VHP). Vandaag zal de delegatie zich met het Indiase parlement buigen over de uitvoering van de intentieverklaring die was getekend. Hierin is opgenomen dat de samenwerking tussen de twee volksvertegenwoordigingen verder wordt uitgediept.

Afgelopen week is na de aanname van de begrotingsbehandeling geen openbare vergadering geweest. Dat is deze week ook niet het geval. De Assembleevoorzitter zegt dat nadat de begroting is aangenomen het werk verder wordt uitgezet. Verschillende commissies gaan aan de slag. Twee wetsontwerpen zullen na de terugkeer van de delegatie worden behandeld. Het gaat om nadere wijziging van de Kiesregeling en het verdrag met Frankrijk. De parlementaire delegatie keert volgende week terug.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May