Regering ondersteunt vrij personen verkeer Caricom
02 Feb, 08:43
foto


In maart dit jaar moet volledig vrij verkeer van personen binnen de Caricom gerealiseerd zijn. Hiermee heeft de regering ingestemd tegen de achtergrond van de Caricom Single Market and Economy (CSME). De Caricom regeringsleiders hebben gezamenlijk het besluit genomen voor vrije toegang van personen vorig jaar juli.

De ministers Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zijn belast met de verdere monitoring van dit besluit. Er is een intergouvernementele taskforce samengesteld door het Caricom-secretariaat en die bestaat uit vertegenwoordigers van alle lidlanden. Dit team is belast met de uitvoering van dit besluit. Minister Mac Andrew benadrukte dat de focus ligt op het bevorderen van economische activiteiten binnen de regio.

Het streven is om de CSME te versterken, waarbij kapitaal, arbeid en dienstverleners vrijelijk kunnen bewegen om economische kansen te benutten. De intergouvernementele taskforce houdt rekening met verschillende standpunten binnen de lidlanden en behandelt kwesties zoals gezondheidszorg en onderwijs.

De regering erkent dat volledig vrij verkeer niet alleen de mogelijkheid biedt om zich in een ander lidland te vestigen, maar vooral gericht is op het ontplooien van economische activiteiten. De taskforce streeft ernaar een evenwicht te vinden tussen het stimuleren van economische groei en het waarborgen van essentiële diensten zoals gezondheidszorg en onderwijs voor gezinnen die naar andere lidlanden verhuizen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May