Woei geroerd door Rotary Vocational Excellence Award
31 Jan, 02:56
foto
Beeldend kunstenaar Paul Woei is door de Rotary clubs in Suriname geëerd met de Rotary Vocational Excellence Award 2024.


Aan beeldend kunstenaar Paul Woei is de Rotary Vocational Excellence Award 2024 toegekend. Hij ontvangt deze erkenning vanwege zijn opmerkelijke verdiensten binnen zijn vakgebied gedurende bijna 60 jaar, met speciale nadruk op zijn significante bijdrage aan de Surinaamse gemeenschap. Zijn artistieke werk weerspiegelt de diversiteit van de samenleving, waarbij niet alleen de bewoners, maar ook hun leefomgeving centraal staan.

De Rotary Vocational Excellence Award is een gerespecteerde erkenning voor personen die opmerkelijke prestaties hebben geleverd aan de welvaart en het welzijn van de samenleving, en daarmee het land een grote dienst hebben bewezen. Het prestige en de erkenning die de ontvangers van deze prijs krijgen, zijn voor hen een bijzondere beloning. Woei kreeg de onderscheiding tijdens een gezamenlijke vergadering van de vier Rotaryclubs in Suriname.

In een emotionele reactie heeft de laureaat zijn oprechte dank uitgesproken voor de onderscheiding die hij met trots heeft ontvangen. Hij benadrukte dat deze erkenning niet alleen hemzelf, maar ook de bredere gemeenschap betreft. Vol trots deelde hij zijn gevoelens, vergelijkbaar met de vreugde van zijn dochter, die op 6-jarige leeftijd juichend thuis kwam na het ontvangen van een sticker van haar juf. Het was een grote beloning voor het huiswerk van een jonge leerling en symboliseerde de vreugdevolle momenten die zowel in het persoonlijke als professionele leven te vinden zijn.

Woei uitte ook zijn trots bij het zien van vele bekende gezichten in de zaal, met name Rotarians die hij eerder had onderwezen aan het Vrije Atheneum. Het weerzien met deze oude bekenden versterkte het gevoel van verbondenheid en gemeenschapszin. Tijdens het evenement onthulde de kunstenaar een werkstuk waaraan hij de afgelopen periode heeft gewerkt. Hij benadrukte echter meteen dat het nog niet voltooid is: “Een kunstwerk is nooit af”, voegde hij eraan
toe. Het kunstwerk portretteert een koloniaal huis met een sluis op een plantage in Coronie, waarmee Woei zijn toewijding aan artistieke expressie en het vastleggen van historische elementen onderstreept. In bevlogen woorden vertelde hij hoe hij, spelend met licht en kleur, het kunstwerk creëerde.

De Rotary Vocational Excellence Award is een initiatief van Rotary Past District Governor Henri Guda, die zich sterk heeft gemaakt om erkenning te geven aan personen in Suriname die zich verdienstelijk hebben gemaakt. Daarnaast beoogde hij dat deze onderscheiding zou dienen als inspiratie voor toekomstige generaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May