MI GLIS directeur Heikerk moet thuis blijven van Vorswijk
30 Jan, 16:15
foto
Op 5 januari 2021 is Glenda Heikerk door president Chan Santokhi benoemd tot directeur MI GLIS.


Glenda Heikerk, directeur van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI GLIS), heeft van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) schriftelijk te horen gekregen dat ze voorlopig thuis moet blijven. Zij kreeg de brief van de minister om 14.26 uur. Dit in afwachting van het besluit tot ontheffing uit de functie dat nog genomen moet worden door president Chan Santokhi.

Heikerk bevestigt desgevraagd tegenover Starnieuws dat zij een schrijven van de minister heeft ontvangen. Zij kan inhoudelijk nog niet ingaan op de reden die aangegeven is waarom zij in ongenade is gevallen. "Ik heb altijd mijn werk met de wet in de hand gedaan", merkt ze op. Heikerk zal schriftelijk reageren naar de minister. Afhankelijk van de reactie van de minister zal ze bepalen of ze juridische stappen zal ondernemen.

Heikerk is in januari 2021 benoemd als directeur van MI GLIS. Heikerk heeft het personeel toegesproken nadat de ze brief heeft ontvangen. Zij zal op basis van de brief morgen niet meer naar het werk gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May