400 aanvragen sociale woningbouw al goedgekeurd
30 Jan, 22:24
foto
Projectmanager van de sociale woningbouw, Mark Rommy (rechts) geeft een presentatie aan de regeringstop over de vorderingen. Er wordt vaart in het project gezet om doelen te halen. (Foto: CDS)


In acht weken tijd hebben 400 personen een goedkeuring gekregen voor subsidie voor de bouw van een woning. Projectmanager Mark Rommy gaf maandag een presentatie over de sociale woningbouw aan de regeringstop. Het Affordable Housing Project (AHP) biedt diverse woonoplossingen aan burgers en wordt gefinancierd uit een lening van US$ 35 miljoen van de Islamic Development Bank (IsDB).

Via het AHP zullen 3.775 woonoplossingen in de kustvlakte en het binnenland worden uitgevoerd. Een van de grote uitdagingen is dat de lening van de IsDB in maart 2024 verloopt. "Wij zijn met IsDB overeengekomen dat als wij een target van 700-750 halen, de lening wordt verlengd en dat willen we hebben, zodat we de 3.775 mensen kunnen helpen", zegt Rommy. Er wordt hard gewerkt om dit doel te halen. 

De gestelde doelen zijn gehaald, maar er zitten een paar administratieve procedures waardoor slechts 30 personen het geld hebben ontvangen op hun rekening. De volgende stap is de uitvoering van de werkzaamheden, terwijl er wordt voldaan aan de administratieve procedures om ook de rest in aanmerking te laten komen voor de financiële bijdrage, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De verschillende woonoplossingen die het AHP biedt zijn: nieuwbouw woningen, rehabilitatie, uitbreiding, afbouw of nieuwbouw woningen die al in aanbouw zijn. Uit de lening kunnen burgers maximaal US$ 15.000 betrekken, waarvan US$ 9.000 gratis is en US$ 6.000 de eigen inbreng. De regering heeft ervoor gezorgd dat burgers ook via de 7% hypotheeklening in aanmerking kunnen komen voor de eigen inbreng. Om subsidie uit dit project te kunnen ontvangen moeten burgers zich registreren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May