Brunswijk onbetwiste leider ABOP
28 Jan, 00:00
foto
ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk wordt vandaag herkozen als partijleider.


ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk (62), wordt vanmiddag bij enkele kandidaatstelling herkozen. Het kandidaat-bestuur is voorgedragen door de structuren van de partij. Bestuurslid Humphrey Dundas zegt in gesprek met Starnieuws dat zeven personen niet meer zullen terugkeren in het nieuwe bestuur. Assembleelid Edward Belfort, ex-minister Diana Pokie en Joël 'Bordo' Martinus staan niet op de kandidatenlijst. Het bestuur wordt voor drie jaar (2024-2027) gekozen.

Naast het hoofdbestuur wordt ook het congresbestuur gekozen. De verkiezing wordt geleid door een verkiezingscommissie. Er worden 17 personen gekozen in het hoofdbestuur, waarna de functies verder ingevuld zullen worden. Dundas merkt op dat Brunswijk nog steeds de onbetwiste leider is van de partij. Hij heeft meegedeeld na deze termijn niet meer beschikbaar te zijn. 

Dundas, die ook terugkeert in het hoofdbestuur, merkt op dat de structuren van de partij geen andere leider zien dan Brunswijk. De partij heeft nog belangrijke doelen te realiseren en ziet Brunswijk als de trekker. De ABOP draagt regeerverantwoordelijkheid, maar er valt nog veel te doen in het land. Of de partijleider bij de komende verkiezingen een gooi zal doen naar het presidentschap, laat Dundas over aan de structuren die zich ook daarover zullen uitspreken.

Het feit dat er slechts één kandidatenlijst ingediend is, toont volgens Dundas aan dat Brunswijk de onbetwiste leider is van de partij. Tot 24 januari konden kandidatenlijsten worden ingediend, maar binnen de partij is er geen behoefte aan een tweede lijst.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May