Douanedag gevierd door 4 landen in Paramaribo
27 Jan, 02:54
foto
Douaniers hebben een parade gehouden door enkele straten van Paramaribo. De Internationale Douanedag is voor het eerst groots gevierd in Suriname.


De Internationale Douanedag is vrijdag voor het eerst groots gevierd in Suriname. De douane heeft collega's van Aruba, Bonaire en Curaçao te gast. Het thema is ‘Saamhorigheid, Dankbaarheid en Eenheid. “De douane is een van de fundamenten van de rechtsstaat en is er niet alleen voor het innen van belastinggelden en de bescherming van de grenzen”, stelde minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Hij heeft president Chan Santokhi vertegenwoordigd bij de plechtigheden van deze dag.

De dag is ingeluid met het hijsen van de vlaggen van Suriname en de ABC-eilanden bij de Jules Sedney Haven. Vervolgens hebben de douaneambtenaren deelgenomen aan een parade die van start ging op het Kerkplein en zich voortbewoog naar het Onafhankelijkheidsplein waar het defilé gehouden werd. Hierna is een dankdienst gehouden in de St. Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek, waar naast minister Raghoebarsing als eregast, ook de douanedirecteurs van de verschillende landen aanwezig waren met name Soraya Pols-Strick van Curaçao, Roderick Croes van Aruba en Claudia Toet van Caribisch Nederland, meldt de Communicatiedienst Suriname.

“Smokkel, fraude en illegale handel zijn zaken waar de douane van alle landen in de regio mee te maken hebben”, stelt directeur Croes. De directeurs zijn het er allen mee eens dat samenwerking onder de douaneambtenaren van eminent belang is. “Wij moeten een vuist vormen tegen grensoverschrijdende criminaliteit”, zegt directeur Toet. Volgens Pols-Strick moet er ook gewerkt worden aan een douaneverdrag voor opleidingen, trainingen en het uitwisselen van informatie. Het voornemen is om binnen afzienbare tijd een meeting te houden, waarbij de directeurs zullen bespreken hoe deze samenwerking vorm te geven.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May