Regering: Ernstige aanslag op rechtsstaat en bestuur
24 Jan, 17:44
foto


De regering keurt de beschieting op de woning van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid krachtig af. Deze kwestie wordt beschouwd als een ernstige aanslag op het functioneren van de rechtsstaat en het bestuur. Instructies zijn uitgevaardigd aan de veiligheidsdiensten om onmiddellijk maatregelen te treffen ter verhoging van de veiligheid en ook elke vorm van dreiging effectief aan te pakken.

De beschieting is tijdens de regeringsvergadering vandaag intensief besproken. De regering heeft zich laten infomeren door de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid, Shivanand Ramlall en polite deskundigen. Ook is er ook afstemming gepleegd met de procureur-generaal.

De motieven achter deze aanval worden nauwkeurig onderzocht en de regering houdt serieus rekening  met de mogelijkheid van een gerichte aanslag op het bestuur met name aan het adres van minister Ramadhin. Er is een speciaal team dat dit ernstig schietincident grondig onderzoekt, waarbij ook de veiligheidsmaatregelen aanzienlijk worden geïntensiveerd naar de samenleving toe.

Om de samenleving breedvoerig op de hoogte te houden, zal één communicatiekanaal worden gebruikt, onder de verantwoordelijkheid van de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, of de minister van Defensie, Krishna Mathoera. Verdere informatie zal via dit kanaal worden verstrekt.

De regering roept in een verklaring de samenleving op tot kalmte en gerichte samenwerking met alle diensten bij dit onderzoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May