Milieubehoud en lokale belangen belangrijk voor Matawai
25 Jan, 12:09
foto
Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke ordening en Milieu (3e v. l.) het afgelopen weekend bij zijn bezoek aan het Matawaigebied. (Foto: ROM)


De dorpen in het Matawai gebied krijgen speciale aandacht van het Amazone Conservation Team (ACT) bij zijn werkzaamheden in de regio. Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke ordening en Milieu (ROM) heeft hiervoor afgelopen weekend ondersteuning beloofd. Het gebied staat voor de complexe taak van het balanceren tussen milieubehoud, economische ontwikkeling en de behoeften van de lokale gemeenschappen, schrijft de voorlichting van ROM in een persbericht.

Dasai bezocht het gebied op uitnodiging van de regionale ACT-directeur Minu Parahoe. Het bezoek had tot doel de inspanningen van ACT in het gebied te ondersteunen, met specifieke aandacht voor dorpen zoals Pusugrunu en Bethel Sukibaka. Tijdens de presentatie kwamen de algemene rol van ACT in de regio, het lopend onderzoek in Matawai, de kwestie van houtkap en de invloed van toerisme, aan de orde.

Dasai benadrukte het belang van gezamenlijke inspanningen om de uitdagingen aan te gaan en de biodiversiteit van de Amazone te behouden, terwijl de belangen van de lokale bevolking worden gerespecteerd. Bij dit bezoek was ook aanwezig de directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Rene Somopawiro. Volgens ROM onderstreept de aanwezigheid van de SBB de noodzaak van samenwerking tussen overheidsinstanties en milieubeschermingsorganisaties om duurzame oplossingen te vinden voor de genoemde uitdagingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May