Surinames pad naar duurzame economische ontwikkeling
24 Jan, 13:02
foto


Wij bij DA'91 geloven dat gelijke kansen en regels voor iedereen de sleutel zijn tot het succes van Suriname. We zetten ons altijd in voor onze doelen zoals vastgelegd in onze routekaart en politiek programma. Onze visie is simpel: we willen een Suriname waar elke burger goed kan leven en waar we wijs omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Om dit te bereiken, hebben we goed en transparant bestuur nodig. We moeten werken aan economische groei en investeringen die rekening houden met de belangen van alle burgers.

We moeten onze natuurlijke hulpbronnen beschermen voor de toekomst. Door duurzaam beheer kunnen we niet alleen onze natuur behouden, maar ook kansen creëren voor groei conform onze Groene Strategie. We willen een gezonde balans tussen economische ontwikkeling en zorg voor het milieu, zonder de economische groei te stremmen.

Belangrijk is integer leiderschap, met transparantie en verantwoording voorop. We moeten corruptie uitroeien, de rechtsstaat versterken en geen ruimte geven aan etnische politiek.

Onze route naar vooruitgang
Een duidelijke route is cruciaal voor een sterk en welvarend Suriname. Onze routekaart is uniek en grondig. Economische welvaart staat bovenaan, gebaseerd op onze Groene Strategie. Wij moeten vasthouden aan de basisrechten van elke burger en geen onderscheid maken op basis van ras, etniciteit, of godsdienst.

Het bewaren van de balans tussen economie en milieu is essentieel. De regering moet leiden, en we moeten onze productiecapaciteit ( vooral export gericht) verhogen. Wij moeten strenge regels hanteren ter afremming van rondhoutexport en ontbossing. Aanvragen voor grond moeten transparant zijn, en ministers die dat nalaten, moeten verantwoordelijk worden gehouden. Wij moeten ook streng optreden tegen kwikgebruik in de goudwinning.

Burgers als drijvende kracht
We moeten onze burgers versterken zodat ze onafhankelijk kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van onze samenleving. Onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid zijn hierbij belangrijk. Ons binnenland verdient speciale aandacht, met investeringen voor fatsoenlijke werkgelegenheid.

Transparantie is cruciaal om politieke spelletjes en corruptie te voorkomen. Bij DA’91 hanteren we standaarden zoals:


Op basis van o.a. deze voorwaarden worden alle initiatieven van zowel binnen- als buitenland beoordeeld en goed- of afgekeurd. Dit zal ons land behoeden voor verstandsverbijstering door opjutten en misleiding als het nu vanuit de regering is of vanuit hen die enge, eigen belangen nastreven of hun eigen corruptief handelen wensen te verhullen. Ons land heeft dringend behoefte aan positieve initiatieven uit binnen- en buitenland. Een heldere standaard straalt vertrouwen en geeft zekerheid aan onze eigen burgers en tegelijkertijd naar de grote wereld. Dit is aan de basis van onze groei en ontwikkeling.

Suriname verdient beter!

DA’91 Publiciteitsdienst
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May