NDP hekelt etnische uitspattingen
20 Jan, 14:34
foto


(Aangeboden)

De NDP, als grootste multi-etnische en multiculturele partij, wil het voorbeeld blijven als het gaat om het intact houden van de eenheid binnen samenleving. Het ingeslagen pad om de samenleving ervan te overtuigen dat wij allen Surinamers zijn en een verantwoordelijkheid hebben om elkaar te accepteren en samen te werken aan onze eigen ontwikkeling mag onder geen beding verlaten worden. De NDP heeft vanaf de partij bestaat en bij uitstek vanaf 25 februari 1980 er keihard aan gewerkt dat alle bevolkingsgroepen een stem hebben en zich ook vertegenwoordigd zien in de partij, de overheid en de regering. Het is bij de oudere Surinamers bekend hoe de spanningen tussen bevolkingsgroepen rond de onafhankelijkheid in 1975 waren.

Alle regeringen tussen 1980 en 2020 hebben vermeden dat de spanningen opnieuw oplaaiden, ondanks de oude politiek langs etnische lijnen is verdeeld en gebaseerd is op het behartigen van de belangen van hun achterban. Helaas is bij het aantreden van de regering Santokhi en Brunswijk, in 2020, het evenwicht dat door de Revo was bereikt, verstoord en tot een historisch dieptepunt gedaald. De weerspiegeling daarvan is te merken aan de vertegenwoordiging op de hoogste niveaus van Staat. Wanneer wij constateren dat door hoge politieke functionarissen opgeroepen wordt om etnisch te stemmen, dan is duidelijk dat wij nog veel werk hebben op dit stuk.

Op social media wordt door de achterban van partijen flink af gegeven op de mede Surinamer op basis van huidskleur, religie, etnische afkomst maar ook vanwege de politieke affiniteit. De NDP vindt dat de spanning onder landgenoten al erg is door de gecreëerde armoede, dat daarboven ook nog etnische verdeeldheid ernstige proporties aanneemt welke leidt tot verbale en non-verbale uitspattingen. Het slechte voorbeeld wordt overgenomen en er komt geen correctie. Er wordt een cosmetisch patroon van multi-etniciteit geforceerd en hoge vertegenwoordigers van Staat doen opmerkingen die ons eerder verdelen, dan verbinden. De partij is van mening dat het wederzijds respect een cruciale voorwaarde is om de rust in de samenleving te bewaren.

De tendens zwelt verder aan wanneer blijkt dat personen, die dankzij de NDP in hoge functies waren en mensen die zich graag NDPer noemen zich ook aan dergelijke uitingen van ras- en etnische verschillen vergalopperen. De partij roept deze mensen op dit gedrag achterwege te laten en de naam van de NDP in het verlengde hiervan erbuiten te laten. De Nationale Democratische Partij verwerpt dit gedrag en distantieert zich van polariserende uitspraken en handelingen.
Laten wij Surinamers, die eenheid van onze diversiteit en verscheidenheid koesteren en niet bewapen!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May