Regering neemt besluiten voor verbeteren levensomstandigheden
18 Jan, 22:42
foto
V.l.n.r. minister Albert Ramdin, president Chan Santokhi en vicepresident Ronny Brunswijk op de regeringsvergadering van woensdag 17 januari. (Foto's: Kabinet van de President)


Het project van de Student Housing Campus zal worden voortgezet. Dit is besloten na overleg tussen het bestuur en de ministers van Onderwijs, Financiën en Buitenlandse zaken. De beslissing is genomen tijdens de regeringsvergadering van afgelopen woensdag. Bij de bijeenkomst zijn besluiten genomen, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van de Surinaamse gemeenschap, schrijft het kabinet van de president in een persbericht.

Over de financiering van de projectafbouw zal nog nader afgestemd worden met betrokkenen. De presidentswoordvoerder geeft aan dat de regering deze week een aantal aanvragen voor grondconversie heeft goedgekeurd. President Chan Santokhi heeft inmiddels de eerste beschikkingen uitgereikt. Bij deze eerste uitreiking werden in totaal 178 beschikkingen afgestaan. De regering zal wekelijks nieuwe aanvragen beoordelen.

Het Telecommunicatiebedrijf van Suriname (Telesur) heeft op de vergadering plannen gepresenteerd om sociale pakketten en samenwerkingsprojecten uit te voeren met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Onder meer de tarieven voor sociale internetpakketten zullen ongewijzigd blijven om sociaal zwakkeren tegemoet te komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May