Ramsaran: 50 nieuwe luchtverkeersleiders worden opgeleid
19 Jan, 00:57
foto
Minister Uraiqit Ramsaran


De lucht is opgeklaard tussen het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de luchtverkeersleiders. In sneltreinvaart heeft minister Uraiqit Ramsaran problemen aangepakt. Hij deelde donderdag bij de begrotingsbehandeling mee dat 50 nieuwe luchtverkeersleiders opgeleid zullen worden. Een deel heeft de psychologische test al achter de rug en loopt mee met de afdeling. Er zal voor de luchtverkeersleiders, de luchtverkeersleiding en luchtvaartdienst een nieuwe bezoldigingsreeks gelden. Ze krijgen ook de loonronde van 17% en 8% die toegekend is aan ambtenaren. 

De minister, die vanaf 13 december vorig jaar het roer op het ministerie heeft overgenomen, heeft ook met de bond van de luchtverkeersleiders, Satca, een onderhoud gehad over de sector, waarbij over diverse zaken is gesproken die aangepakt moeten worden. "Als ministerie stellen wij ons op het standpunt dat eenieder moet krijgen waar zij recht op hebben. Wij willen onze luchtverkeersleiders gemotiveerd blijven houden, want zij leveren een belangrijke bijdrage binnen de samenleving maar met name binnen de luchtvaart", benadrukte Ramsaran.

Ramsaran ging ook in op een vraag over het instrument landing systeem. Het gaat om een radio navigatie systeem dat korte afstand begeleiding biedt aan vliegtuigen om piloten in staat te stellen een veilige landing te kunnen maken. Conform de regels binnen het luchtvaart moet dit apparaat jaarlijks zo een flight check ondergaan.  Over de radar- en surveillancesystemen zei de minister dat deze wel werken weliswaar moeten de flight checks wederom worden verricht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May