Tolinkomsten Panamakanaal gedaald door droogte
18 Jan, 16:45
foto
Monrovia NSU CHALLENGER bulkcarrier vaart door het uitgebreide kanaal door Cocoli Locks bij het Panamakanaal, aan de rand van Panama City, Panama. (Foto via Reuters)


De tolinkomsten van het Panamakanaal zijn sinds oktober vorig jaar met ongeveer US$100 miljoen per maand gedaald, zei de beheerder van het kanaal woensdag. Hij voegde eraan toe dat als de trend zich voortzet, de verminderde inkomsten uit tolgelden in totaal zo'n US$700 miljoen zouden kunnen bedragen tegen april.

De dalende inkomsten zijn het gevolg van droogteomstandigheden die de beheerders van het kanaal hebben gedwongen scheepvaartbeperkingen op te leggen aan de meer dan eeuwenoude waterweg, een belangrijke mondiale handelsroute die de Stille en Atlantische Oceaan met elkaar verbindt.

Het fiscale jaar van het kanaal begint in oktober en loopt tot en met september.
Kanaalbeheerder Ricaurte Vasquez beschreef de aanhoudende trend van dalende tolinkomsten in de komende maanden als "mogelijk", in commentaar aan verslaggevers op een persconferentie.

Hij voegde eraan toe dat de waterweg niettemin verwacht de doelstellingen te halen die zijn vastgelegd in de inkomstenbegroting voor het begrotingsjaar, deels als gevolg van een recente tolverhoging die van kracht is geworden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May