Hoofdkantoor Backlot een maand niet te gebruiken
15 Jan, 02:56
foto
Werkers bezig met verstevingswerkzaamheden aan het kantoorpand van de Backlot aan de Heerenstraat. Een auto knalde tegen het gebouw aan.


De Backlot zal haar hoofdkantoor aan de Heerenstraat een maand niet kunnen gebruiken. Een auto is zondagmorgen tegen het gebouw geknald. Gebleken is dat de auto eerst tegen een ander voertuig en wegmeubilair is gebotst, voordat deze in de muur van het historische pand tot stilstand is gekomen. Omstanders gaven aan dat er een sterke alcohol geur hing bij de inzittenden van de auto. De vrouwelijke bestuurder die geen rijbewijs had, is onmiddellijk door de politie afgevoerd.

Het hoofdkantoor kan zeker een maand niet worden gebruikt.

Omstanders hebben aangegeven dat de Toyota Mark X eerst een Prado die in de Heerenstraat stond geparkeerd, heeft aangereden. Daarna is het over een stoep gegaan om vervolgens tegen de voorgevel van de Backlot te knallen. De schade aan de auto, het gebouw, apparatuur en andere inboedel, is aanzienlijk. Directeur van de Backlot, Hennah Draaibaar zegt Starnieuws dat naast een gat in de muur, een deel van de fundering is verschoven.


De ruimtes van het Jeugdjournaal zijn in een ander deel van het pand ondergebracht, waardoor die afdeling bespaard is gebleven en 's morgens weer gewoon aan de slag gaat, deelt Draaibaar mee. "Maar ons groot kantoor is in elk geval niet te gebruiken voor een maand," geeft ze aan. "Naast het gebouw (dat gehuurd wordt) ligt de schade bij ons ook in de duizenden. Het gaat om apparatuur, meubilair, de hele aankleding van het pand is dusdanig beschadigd dat het opnieuw moet worden gedaan. Dat kost ook wat. We zijn heel blij dat het niet op een doordeweekse dag is gebeurd. Want in dat geval zouden er veel mensen aanwezig zijn op de plek waar de auto naar binnen is gekomen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May