Ecuador: Elf gegijzelde gevangenisbewakers vrijgelaten
14 Jan, 02:54
foto
Soldaten patrouilleren tijdens de noodtoestand langs de rand van de Inca-gevangenis in Quito, Ecuador. (Foto: AP)


Elf leden van het gevangenispersoneel die waren vastgehouden door gevangenen in de Esmeraldas-gevangenis in Ecuador zijn zaterdag vrijgelaten, aldus de politie.

Ze behoorden tot de 158 bewakers en twintig administratieve stafmedewerkers die sinds maandag zijn gegijzeld in ten minste zeven gevangenissen, te midden van een sterke toename van het geweld in Ecuador.

Acht andere gevangenismedewerkers waren vóór zaterdag vrijgelaten, zeiden functionarissen.

Het gevangenisbureau van SNAI zei eerder op zaterdag in een verklaring dat er in meerdere gevangenissen incidenten hebben plaatsgevonden, zonder verdere details te geven.

Ecuador kampt met een veiligheidscrisis die deze week verergerde door de bestorming van een tv-station tijdens een live-uitzending, de gijzeling van tientallen gevangenispersoneel door gevangenen en de ontvoering van politieagenten.

De politie en de strijdkrachten bleven operaties uitvoeren in het hele land. Sinds het uitroepen van de noodtoestand maandag zijn ruim 800 mensen gearresteerd.

Volgens de regering lijken gewapende groepen te reageren op de plannen van president Daniel Noboa om de erbarmelijke veiligheidssituatie aan te pakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May