Ontvluchte arrestant door misdrijf om het leven gekomen
13 Jan, 12:47
foto


De ontvluchte Braziliaanse arrestant B.R. alias Kajoe is door een misdrijf om het leven gekomen. Het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) heeft na een melding onderzoek verricht vrijdag te Stoelmanseiland nabij de Lawarivier. Bij aankomst op de locatie troffen de wetsdienaren het ontzielde lichaam met steek- en kapverwondingen aan. Een arts stelde officieel de dood van de man vast. 

B.R. is samen met vijf andere kompanen van wie drie Brazilianen en twee Surinamers op 24 september 2023 via de toiletruimte van het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven ontvlucht. B.R. werd ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan moord in de verschillende goudvelden. Na zijn ontvluchting wist hij uit handen van de politie te blijven en vertoefde in de goudvelden, alwaar hij op donderdag 11 januari 2024 vermoedelijk na een misdrijf is komen te overlijden.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat B.R. in een kamp te Dagu Ede verbleef, meldt de politie. Op die bewuste dag hoorde een omstander nabij een winkel van haar kamp het geluid van buitenboordmotoren. Bij die gelegenheid zag ze dat B.R. nabij zijn halsstreek hevig bloedde en onrustig deed. Samen met andere omstanders schoten ze hem te hulp en werd de gewonde man met de boot voor medische hulp afgevoerd naar Gran Santie, maar liet onderweg het leven.

Het onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Het ontzielde lichaam van BR. is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May