NDP geeft politiek antwoord, gaat voor verkiezingswinst
13 Jan, 00:01
foto
De ondervoorzitters van de NDP, Ashwin Adhin, Ramon Abrahams samen met Hans Jannash vrijdagochtend te Leonsberg bij het huis van Desi Bouterse. (Foto's: Ranu Abhelakh)


Ingrid Bouterse-Waldring, de echtgenote van ex-president Desi Bouterse, klampt zich net als de Nationale Democratische Partij (NDP) vast aan de Amnestiewet. Voor hen geldt de Amnestiewet nog steeds en heeft Bouterse dus amnestie gehad voor de 8 Decembermoorden. Hetzelfde vindt het nieuwe advocatenteam van Bouterse. Het heeft nadat de procureur-geneeraal zijn verzoekschrift had afgewezen, hier bezwaar tegen aangetekend. Nu wachten de vijf advocaten die het team uitmaken dus nog op antwoord van de procureur-generaal over het bezwaar op de afwijzing en van het Hof van Justitie.

Alle sprekers onder degenen die vrijdagochtend morele steun zijn gaan betuigen aan de familie Bouterse te Leonsberg, hebben in duidelijke woorden aangegeven dat hun grootste doel is om de komende verkiezingen te winnen. Dat is het politieke antwoord dat ze willen geven op een politiek proces. "Iedereen weet dat het een politiek proces is, er was geen sprake van een eerlijk proces," probeerde Ingrid Bouterse-Waldring de media van haar standpunt te overtuigen. Volgens haar gaat het erom dat Bouterse moet worden opgesloten. "A verkiezing disi, is Bouterse een probleem. En a oli dya, dus moet Bouterse achter slot en grendel," voerde ze aan. "Maar wij,...wij gaan vechten voor Bouterse, want wij van de partij gaan de verkiezingen winnen. Met of zonder Bouterse, wij gaan voor de verkiezingen en wij gaan de verkiezingen winnen."

Ingrid Bouterse-Waldring hield samen met Marcel Oostburg (r) een hartstochtelijk pleidooi voor haar man, Desi Bouterse, die is opgeroepen om zich aan te melden om zijn straf van 20 jaar uit te zitten. 

En terwijl Bouterse-Waldring stelde niet te weten waar haar man is en wanneer hij zal terugkomen, stelde Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, de sympathisanten te Leonsberg gerust: 'Gelooft u me, Bouterse is goed waar hij is." Hij gaf ook direct de slogan waarmee de partij de komende verkiezingen ingaat: 'a politiek pot' mi drape, en a politiek aw pur' mi baka'. De slogan is ontleend aan wat Bouterse in zijn laatste gesprek met Abrahams heeft gezegd: "Ramon, de politiek heeft me daar gezet en de politiek gaat me eruit halen."

Abrahams verzekerde zijn gehoor dat dat zal gebeuren. "We gaan niet terugdeinzen. We zullen alle middelen gebruiken om ons doel te bereiken." En dat doel is verkiezingswinst. Als het aan Ivan Graanoogst ligt, dan moet de partij minstens 30 zetels halen. Volgens hem is de regering volledig vastgelopen en zoekt zij een manier om die verkiezingen uit te stellen of helemaal niet te houden. "Bouterse heeft ons gezegd: 'no gi den a kans,'" verwoordde Graanoogst de woorden van Bouterse.

Abrahams merkte ook op dat Bouterse heeft gezegd dat hij zich niet gaat aanmelden. "De partij staat compleet achter hem. Hij is een echte revolutionair,...een echte strijder geeft nooit op en laat zich ook niet vernederen, nu niet, dan niet, nooit niet."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May