Gefferie, Dendoe en Brondenstein melden zich aan
12 Jan, 09:56
foto
Ramon Abrahams, ondervoorzitter van NDP, spreekt de achterban toe te Leonsberg. Hij roept de partijgenoten op om rustig te blijven.


Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe en Benny Brondenstein hebben zich vanmorgen aangemeld om hun straf uit te zitten. Zij hebben elk 15 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Desi Bouterse die 20 jaar straf moet uitzitten en Iwan Dijksteel die veroordeeld is tot 15 jaar cel, hebben zich niet aangemeld.

Advocaat Irvin Kanhai was bij de strafinrichting Santo Boma om zijn cliënten bij te staan. Hij had meegedeeld dat alle vijf veroordeelden zich zouden aanmelden. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. Ingrid Waldring-Bouterse deelde vanmorgen mee aan de pers en de achterban dat haar echtgenoot zich niet gaat aanmelden. Zij voerde aan dat het om een politiek proces gaat.

"Op een politiek proces is er een politiek antwoord gegeven", werd diverse malen benadrukt tijdens toespraken te Leonsberg, bij de woning van familie Bouterse. De NDP heeft één opdracht: De verkiezingen moeten worden gewonnen, benadrukte ondervoorzitter Ramon Abrahams. "Bouterse is goed waar hij is", deelde hij mee. "Des, zorg voor jezelf, blijf gezond en je komt sterker uit de strijd", dat heeft Abrahams gezegd aan Bouterse tijdens het laatste gesprek dat ze hadden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May