Vrouw loopt brandwonden op door gasexplosie
11 Jan, 22:37
foto


Een vrouw (28) heeft over haar gehele lichaam brandwonden opgelopen vanmorgen bij een gasexplosie. Het incident vond plaats in een appartementencomplex aan de Veldhuizenlaan.

Het slachtoffer was alleen thuis toen ze een gasgeur waarnam. Zij hoorde tegelijkertijd een fluitend geluid bij het gasfornuis. Ze pakte meteen haar telefoon om hulp te zoeken. Bij  het aanschakelen van de telefoon vond er een gasexplosie plaats, meldt de brandweer Public Relations. 

Vermoedelijk werd het ‘gaslucht mengsel’ door de plotselinge statische elektrische ontlading, explosief ontstoken. De gascilinder bevond zich buiten het huis. De vrouw werd per ambulance  afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De schade aan de woning is aanzienlijk. Bij een naast gelegen appartement zijn ook delen van  het plafond door de explosie losgerukt.

Bij het waarnemen van gaslekkages is het belangrijk dat om geen lichtschakelaars in huis aan te maken of elektrische apparatuur in werking te stellen, benadrukt de brandweer. Dit kan explosie tot gevolg hebben. Er ontstaat ook een zeer groot brandgevaar als gascilinders in een zelfde gesloten ruimte met de hydrofoor worden geplaatst. Bij het aan en afslaan van de hydrofoor kunnen er ook vonken optreden. Als een gaslekkage in huis wordt waargenomen is het van belang om zo gauw mogelijk de ruimte te ventileren, door alle deuren en ramen open te gooien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May