Parmessar: Moet minister Ramdin nog gehandhaafd worden?
12 Jan, 00:57
foto
NDP fractieleider Rabin Parmessar tijdens de begrotingsbehandeling.


NDP-fractieleider Rabin Parmessar vraagt zich af of het verstandig is dat Albert Ramdin nog gehandhaafd moet worden als minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Dit heeft te maken met zijn kandidatuur voor secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Parmessar verweet tijdens de begrotingsbehandeling donderdag Ramdin dat hij alles aan gedaan heeft anderen tekort te doen in zijn eigen voordeel.

"We kunnen over de handelingen van deze minister en zijn buitenlands beleid zoveel zeggen. Daarvoor is een uur te kort. De handelingen van deze minister doen ons elke keer met onze stoel achterover vallen. Van de 150 investeerders die naar Suriname zouden komen, diasporakapitaal, een ambassade die hij in Jeruzalem wenste te vestigen, zijn verklaring over het gevecht tussen Palestina en Jeruzalem, de Mennonieten, de Afghanen, de Indiërs en Haïtianen etc..", betoogde Parmessar. 

De minister heeft ondanks beledigingen van Guyana naar de regering toe nimmer afwijzend gereageerd, kennelijk omdat hij de steun van Guyana coûte que coûte moet hebben, voerde Parmessar aan. De kandidatuur van Manorma Soeknandan voor secretaris-generaal is volgens de politicus gesaboteerd. "Er zijn helemaal geen lobby activiteiten ondernomen, omdat als zij de secretaris-generaal zou zijn geworden, kon de minister de functie bij de OAS vergeten. De kandidatuur van Rechter Kuldipsingh is ook niet ondersteund, maar die van Brazilië om zich te verzekeren van de steun van dat land. Voorzitter, de kans op rolconflicten zal enorm zijn bijvoorbeeld met Guyana en andere landen. Ik vraag bijzondere aandacht hiervoor".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May