Panka: Oproep Leonsberg is voor morele steun familie
12 Jan, 00:00
foto
Ex-legerleider tevens gewezen president en voorzitter van de NDP moet zich vanmorgen aanmelden bij de strafinrichting Santo Boma. Of hij zich zal aanmelden zal later op de dag blijken. (Foto: René Gompers)


De oproep van de Nationale Democratische Partij (NDP) om naar het woonadres van voorzitter Desi Bouterse te gaan vandaag te Leonsberg, is bedoeld om morele steun te geven aan de familie. Het is niet de bedoeling dat van daaruit Bouterse begeleid wordt naar de strafinrichting Santo Boma. "Wij willen ook mevrouw Ingrid Bouterse moreel ondersteunen", zegt NDP-woordvoerder Ricardo Panka in gesprek met Starnieuws. Panka heeft niet gesproken met Bouterse over wat hij precies gaat doen vandaag.

Irvin Kanhai, die Bouterse, Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein juridisch bijstaat, heeft in Bakana Tori bij LIM FM gisteren gezegd dat zijn cliënten zich allemaal zullen aanmelden. Zij werken volgens de advocaat mee aan de uitvoering van het vonnis. Bouterse moet zich aanmelden bij de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. Ook Stephanus Dendoe is opgeroepen zich om 9.00 uur bij deze strafinrichting aan te melden. Het is niet duidelijk of Kanhai Bouterse heeft gesproken over het meewerken aan het vonnis. Hij gaf daarop geen duidelijk antwoord.

Voor de detentie van Bouterse wordt een speciale ruimte gebouwd op het terrein van het Militair Hospitaal. Het bouwwerk is nog niet af. In afwachting hierop ligt het in de bedoeling dat hij ingesloten wordt in de strafinrichting Santo Boma, tenzij hij om medische redenen elders wordt ondergebracht. Hoewel Kanhai als advocaat zegt dat al zijn cliënten zich zullen aanmelden vandaag, moet dat later op de dag blijken.

Panka zegt dat hij niet weet wat Bouterse precies gaat doen. Het is een besluit van de NDP om de familie moreel te ondersteunen. Daarom heeft de partij haar leden opgeroepen om aanwezig te zijn bij Leonsberg. Over hoe het verder gaat met de NDP, nu de partijleider gevonnist is en de uitvoering plaatsvindt, zegt Panka dat Ramon Abrahams, Jennifer Simons en Ashwin Adhin als ondervoorzitters, met de waarneming zijn belast. Bouterse is nog steeds voorzitter. De eerstvolgende verkiezing in de partij is in 2027.

De NDP vaart op de koers die uitgesproken is door Bouterse om de rust te behouden en zich te concentreren op verkiezingswinst. Er zal hard gewerkt worden volgens Panka om de verkiezingen te winnen. In elk geval is de partij solidair met de veroordeelden, die strijders van het eerste uur worden genoemd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May