Kiek, gezelligheid en chillen tijdens Bigi Broki Waka
08 Jan, 06:41
foto
Ruim 4.200 personen hebben meegedaan aan de 20e editie van de Bigi Broki Waka zondag. Sommige families zijn er elk jaar weer bij. (Foto's: René Gompers)


In stilte of erg vocaal, simpel of heel flamboyant, individueel of in groepen, geregistreerd of boroman. Zondag hebben weer eens duizenden meegedaan aan de Bigi Broki Waka. Voor de 20e editie van het grote evenement heeft de organisatie geen bijzondere acties ondernomen. Het was zoals altijd gewoon weer "kiek, gezelligheid en chillen" op de Bosjebrug. Deze editie van de Bigi Broki Waka is door de vele laatkomers niet op tijd om 9 uur geëindigd.

Een paar mensen gaan op de brug liggen, poseren voor de foto. "Familie Sylvin doet al jaren mee," deelt Jermain mee. "Vanaf het begin zijn we er, ik hebben alle truitjes," geeft hij aan. "Het is gewoon een fun, gezellig. Je moet een extra trui erbij krijgen, je mag geen jaar missen." Een jongedame Mary-Lin poseert op de rails van de brug, terwijl haar moeder foto's met een mobiel schiet. Ze doen voor de tweede keer mee: "Het leek fun om weer te doen."



Een groep maakt het reuze gezellig: "Luku dya, w'e prisiri. A lobi kon! Bigi Broki Waka!" Een andere groep komt zingend de brug af: "Un weri keba. So te, so te!" Een andere vrouw roept: "Zitten, zitten maakt je rond, lopen is gezond." Dan zingt ze: "Als ik zo naar de mooie mensen kijk, dan voel ik me als de koningin zo rijk." Ze roept ook op: "No dyompo, yepi deh!" Een groep doet dezelfde oproep maar stil, met een glimlach en bordjes waarop onder andere prijken: "Tak san de tap yu ati, "Zelfmoordgedachtes? Praat erover" of "Je bent niet alleen."

Hans Girjasing, voorzitter van Stichting Bigi Broki Waka is "over het algemeen" tevreden met het verloop. "Maar niet alles is gegaan zoals we wilden," geeft hij aan. "Ondanks we de mensen op het hart hebben gedrukt om op tijd te zijn, zijn de mensen later dan afgesproken gekomen. Dat stukje is niet goed gegaan, waardoor de brug niet op tijd om 9 uur weer is opengesteld." De brug was voor twee uren afgesloten voor het verkeer. Tijdens de loop is de ambulance twee keer uitgerukt. Of dit met het evenement te maken heeft, is niet duidelijk.



Er hebben 4.200 personen deelgenomen aan het evenement. 580 daarvan zijn hardlopers geweest in de 5K en 10K snelloop. Er zijn weer mensen bij geweest die 'illegaal' aan het evenement hebben deelgenomen. Girjasing gooit zijn armen in de lucht: "Die boromans gaan er altijd blijven. Ik heb ze gezien… maar ja…wat doe je ertegen. Het zij zo."

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May