Ondernemers en ministersteam maken afspraken in Atjoni
31 Dec, 04:54
foto
Sylvia Ang, voorzitter van SHATA, tweede van rechts, in gesprek met het ministersteam dat zaterdag naar Atjoni is getogen. De situatie is diepgaand besproken. Er zijn maatregelen getroffen.


Lodgehouders van Boven Suriname, winkeliers ondersteund door de Suriname Chinese United Association (SCUA), ASFA Alliantie en andere belanghebbenden willen garanties voor de veiligheid. Dit hebben ze kenbaar gemaakt aan de delegatie van ministers, de waarnemend korpschef en bevelhebber van het Nationaal Leger vrijdag te Atjoni. Afgesproken is dat de moed niet wordt opgegeven. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt aan Starnieuws dat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Ook zal er een post van het Nationaal Leger ter plekke worden gevestigd. Er zijn diverse maatregelen getroffen om het veiligheidsgevoel terug te brengen.

Sylvia Ang, Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), is ingenomen met de ondersteuning van onder andere de SCUA en ASFA Alliantie. Hun statements zijn ter plekke voorgelezen. Geëist is door de organisaties dat er structurele en permanente veiligheidsmaatregelen worden genomen. Benadrukt is dat geen genoegen genomen wordt met beloften, maar er moeten daden gesteld worden. Gevraagd is om patrouilles op de weg naar Atjoni terwijl er ook wegcontrole moet plaatsvinden. De criminaliteit moet daadkrachtig worden aangepakt, want de private sector betaalt steeds de tol.

De SCUA somde een reeks van brute berovingen van winkeliers op. Diverse ondernemers hebben bij roofmoorden het leven gelaten. Te Atjoni is op kerstdag een roofoverval geweest bij twee supermarkten en een pompstation. De SCUA heeft eerder aan de bel getrokken bij minister Amoksi en de korpsleiding over maatregelen die getroffen moeten worden om de criminaliteit in te dammen. Er zijn maatregelen aangekondigd, maar het gewenste resultaat is niet merkbaar.

De SCUA wil geen toezeggingen en voornemens meer horen, maar vraagt concreet aan de regering om terstond financiële en logistieke middelen vrij te maken en die acties te ondernemen, zodat over het gehele grondgebied de veiligheid verbeterd kan worden. De SCUA kijkt ook uit naar de opsporing en vervolging van de schuldigen, zodat het recht kan zegevieren.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May