Leger en politie worden ingezet te Atjoni
29 Dec, 12:39
foto


De ministers van Defensie, Justitie & Politie, Economische Zaken, Ondernemerschap & Technische Innovatie, Transport, Communicatie & Toerisme, Regionale Ontwikkeling en Sport zullen vanmiddag naar Atjoni gaan. Deze gezamenlijke inzet benadrukt de serieuze aanpak van de situatie door verschillende ministeries in het gebied. President Chan Santokhi heeft de ministers opgedragen om meteen actie te ondernemen.

Ter versterking van de politie in het gebied worden manschappen van het Regio Bijstandsteam en eenheden van het leger ingezet. Deze gecombineerde inzet is bedoeld om de veiligheid te waarborgen en de nodige stabiliteit te creëren, meldt het Kabinet van de President.

Als aanvullende maatregel zal de surveillance in het Brokopondo-district worden geïntensiveerd. Hierdoor wordt de zichtbaarheid vergroot, wat bijdraagt aan een proactieve aanpak van mogelijke veiligheidsrisico's.

Een brief zal worden verzonden naar de procureur-generaal waarin wordt aangedrongen op de vorming van een gespecialiseerd onderzoeksteam. Dit team zal zich richten op de recente overvallen bij het Afobakastuwmeer en Atjoni, met als doel een grondig en effectief onderzoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May