Werkgroep wil verlichting brengen in diverse wijken
27 Dec, 06:44
foto
Harold Pultoo, voorzitter van werkgroep Wijken in Ontwikkeling.


De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling heeft haar plan van aanpak voor 2024 gepresenteerd aan president Chan Santokhi. Het plan moet verlichting brengen voor de mensen in de verschillende buurten. Tijdens de presentatie is aangegeven hoe de uitvoering van het sociaal programma in de wijken zal worden aangepakt in het nieuwe jaar.

Het sociaal programma kan volgens voorzitter Harold Pultoo efficiënter worden uitgevoerd en geoptimaliseerd ten bate van de wijken. Er worden projecten in de verschillende wijken uitgevoerd, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het is de bedoeling dat er zal worden samengewerkt met de platformen van buurtorganisaties die precies weten wat er in hun buurten gebeurt en hoe de problemen, samen met de bewoners, aangepakt kunnen worden.

Het aanleggen van moestuinen, trainingen, en het openen van foodbaskets in de buurten maakt deel uit van de verschillende projecten. Het is de bedoeling dat middels verschillende trainingen zelfredzaamheid wordt gepromoot. De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken en Sociale Zaken & Volkshuisvesting, verschillende trainingsinstituten die vallen onder de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling en Stichting Rumas.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May