Het lichtenpark op het Onafhankelijkheidsplein opengesteld
23 Dec, 00:56
foto
De lichten van de grote kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein zijn vrijdagavond aangemaakt. The Enchanted Christmas Forest is opengesteld. (Foto's: René Gompers)


Een vuurwerkspektakel, een carrousel, kerstcadeaus en een grote kerstboom. Het lichtenpark oftewel The Enchanted Christmas Forest op het Onafhankelijkheidsplein, is vrijdag officieel opengesteld door kinderen van enkele tehuizen met het presidentieel echtpaar Chan en Mellissa Santokhi. Dat Suriname uit de crises geraakt komt "door het geloof in het Licht, in de Schepper," deelt de president mee. Het komende jaar zal er ook meer licht schijnen kondigt hij aan.

Hoewel de grote kerstboom -traditioneel de hoofdattractie op het Plein- later dan voorgaande jaren is opgezet, is de pret niet gedrukt. De first lady is blij met de sponsoren die het evenement mogelijk hebben gemaakt; niet iedereen heeft gereageerd op de vele brieven die de deur zijn uitgegaan. Het carrousel blijkt naast de grote boom ook een grote trekpleister te zijn.

"Dit jaar heeft de organisatie meer energie gevergd want we wilden iets groters doen," deelt Santokhi-Seenacherry mee. "Het carrousel is geen kleinigheid. Onze kinderen verdienen dat. Heel veel van onze kinderen kennen dit niet. Het is misschien iets kleins maar het maakt 'such a difference'. Laten ze ook de mooie memories maken." Bisschop Karel Choennie heeft benadrukt dat kerst om de geboorte van Jezus Christus draait en heeft graag dat volgende keer een kribbe er bij staat. Dat idee wordt zeker meegenomen, deelt Santokhi-Seenacherry mee.

De kinderen genieten van het carrousel op het Onafhankelijkheidsplein.

President Santokhi merkt op dat het aansteken van de lichten op het Plein, ook symboliseren dat er betere tijden zijn aangebroken. "De afgelopen drie jaren zijn heel zwaar geweest maar we hebben wel de meest erge crises kunnen oplossen," deelt hij mee. "De financiële crisis, de economische crisis, de schuldencrisis. We zijn eruit. De koers daalt, de inflatie daalt, onze schuldpositie wordt beter. En dat is dankzij het Licht, dankzij het geloof in de Schepper. Want deze president start zijn week met gebed en vraagt om kracht, en begeleiding, wijsheid om kennis goede beslissingen te nemen."

"We sluiten ook af een moeilijke periode want het licht begint weer te schijnen," vervolgt Santokhi. "We zijn begonnen terug te geven aan het volk. We zijn begonnen in december om alvast financiële tegemoetkomingen te geven aan de werkende klasse. En volgend jaar wordt het meer en meer. En we gaan blijven geven. We gaan hard werken, zodat het licht altijd blijft schijnen." De grote kerstboom gaat tot 3 januari staan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May