Surinaamse diplomaten geïnformeerd over geschil Venezuela-Guyana
16 Dec, 12:33
foto
Minister Albert Ramdin informeert diplomatieke vertegenwoordigers over ontwikkelingen rond Guyana-Venezuela.


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft een virtuele ontmoeting gehouden met de ambassadeurs en consuls-generaal van de Republiek Suriname op de buitenposten. Hij heeft ze geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rond de Guyana-Venezuela grenscontroverse en ook de nationale standpunten met hen gedeeld. 

Aan de diplomatieke vertegenwoordigers is gevraagd om onmiddellijk rapportage omtrent de ontwikkelingen van de Venezuela-Guyana controverse te doen naar het hoofdkantoor, meldt het ministerie.

“Suriname blijft voorstander om conflicten en verschillen van inzichten via het pad van dialoog en overleg bespreekbaar te maken”, benadrukte minister Ramdin. Hij gaf aan tevreden te zijn over de uitkomst van de gefaciliteerde gesprekken op het hoogste niveau tussen Venezuela en Guyana. “Hiermee moet vastgesteld worden dat verantwoordelijk, professioneel en weloverwogen diplomatie de beste garantie biedt om welzijn, vrede en ontwikkeling te realiseren” gaf Ramdin mee.

Verwijzend naar eerdere instructies is voorts benadrukt dat de Chefs de Poste oplettend blijven en reageren indien kaarten worden gebruikt op documenten en diverse media, die niet de juiste weergave hebben van de Surinaamse grenzen.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May