Regering belooft oplossing voor problemen Aucaanse stam
15 Dec, 10:35
foto
President, vicepresident en ministers horen de problemen aan waarmee de Aucaanse gemeenschap in oost-Suriname te maken heeft.


Onder moeilijke omstandigheden moeten bewoners van het binnenland het hoofd boven water houden. Een delegatie van de Aucaanse granman, Bono Velanti, onder leiding van hoofdkapitein John Lesina heeft de situatie onder de aandacht gebracht van president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en ministers. De problemen én oplossingsmodellen zijn uitgebreid besproken.

Lesina benadrukte tijdens de vergadering van de Raad van Ministers dat de uitdagingen liggen op het gebied van onderwijs, volksgezondheid, landbouw, ondersteuning voor sociaal zwakkeren in het binnenland en bootvervoer. Hij wees op de moeilijke omstandigheden in het binnenland, waar mensen in armoede leven en afhankelijk zijn van roofbouw voor voedselvoorziening. 

“Het is niet te doen in het achterland. De mensen leven in armoede en doen voornamelijk aan roofbouw om te voorzien in de voedselvoorziening. Een zak rijst kost in het binnenland ongeveer SRD 4.000, gascilinder SRD 1.000 en een liter benzine SRD 100”, voerde Lesina aan. Hij vroeg de regering om basisgoederen betaalbaar te maken en werkgelegenheid te creëren.

De vertegenwoordiger van de Aucaanse granman, die zetelt op Dritabiki,  is positief over het gesprek, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Ze hebben antwoord gegeven op de verschillende kwesties die urgent zijn in het binnenland. We zijn tevreden met de toezeggingen van de president”. Hij kijkt uit naar het uitgestippelde traject om de problemen op een structurele en duurzame manier aan te pakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May