Pané moet inventarisatie maken sociaal programma
15 Dec, 00:58
foto
President Chan Santokhi houdt de eerste werkbespreking met de nieuwe minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Ines Pané. Achterstanden in het sociaal programma moeten worden ingelopen.


Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moet een inventarisatie maken van het sociaal vangnet en de projecten die binnen dit programma worden uitgevoerd. De achterstanden die zijn ontstaan bij de uitbetaling van sociale uitkeringen en uitvoering van sociale projecten moeten versneld worden ingelopen. In februari bij de volgende review van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) moet een betere score worden behaald.

President Chan Santokhi heeft de werkbespreking gehouden met de bewindsvrouw in aanwezigheid van deskundigen van de Stuurgroep 'Integraal Sociaal Programma' onder leiding van Mark Rommy. Van de president krijgt minister Pané de taak om de inventarisatie te maken. De president wil de barrières die een sta-in-de-weg zijn voor een efficiënte uitvoering van het sociaal programma, opruimen. Hij voert aan dat er voldoende geld is om de kwetsbare groepen te beschermen. Alleen moet ervoor gezorgd worden dat het programma, dat deze groepen moet opvangen, effectief wordt uitgevoerd. 

De minister heeft de opdracht alle pijnpunten in kaart te brengen en samen met de stuurgroep een matrix te volgen en de knelpunten weg te werken. Hij rekent op de deskundigheid van de minister en haar team voor een doelmatige aanpak van het sociaal programma en de projecten daaraan gekoppeld, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Pané verzekert dat zij haar schouders onder het werk zal zetten voor een betere uitvoering van de lopende projecten op het ministerie. Voor wat betreft de achterstanden in de uitbetaling van de sociale uitkeringen, zal zij zich sterk maken dat deze doelgroepen krijgen wat hen toekomt. Zo gauw de inventarisatie is gemaakt van de achterstanden zal zij een eerste rapportage doen toekomen aan de president. “Ik sta er open voor om met de directie en stuurgroep een hele goede samenwerking te hebben."

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May