Mediawerkers overhandigen ruim SRD 110.000 aan Su Aid
14 Dec, 12:39
foto
Mediawerkers hebben tijdens een cook-out ruim SRD 110.000 opgehaald. Het bedrag is symbolisch overhandigd aan Su Aid. (Foto: René Gompers)


Mediawerkers, van technici tot journalisten, hebben met hun kookkunsten meer dan SRD 110.000 binnengehaald. Het bedrag is woensdag aan Su Aid overhandigd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De stichting is bezig met een inzamelingscampagne van 140.000 euro voor de Neonatale Intensive Care Unit (Nicu) van het ziekenhuis.

Kinderartsen Kevin van 't Kruis en Safir Liesdek zijn ingenomen met het gebaar. "Ik ben blij dat men er van bewust is dat er een Nicu bestaat en wat wij doen," geeft Liesdek aan. "Ik ben blij dat men bijdraagt in de vorm van donaties, zodat we de zorg kunnen continueren."  Er is onder andere een grote behoefte aan apparaten om de baby's die op de 'intensive care' terechtkomen, te kunnen verzorgen.

Van 't Kruis geeft aan welke machines het hardst nodig zijn. "Beademingsapparaten voor de baby's die ademhalingsproblemen hebben waarbij het ademen tijdelijk overgenomen moet worden door de apparaten. Nieuwe echo apparaten voor onderzoek van het hart; we krijgen heel vaak kinderen met een aangeboren hartaandoening. Er zijn sowieso nog meer apparaten die we nodig hebben, maar deze behoren in de top 5."

Radio 10 Magic FM zendt al enkele dagen live uit vanuit de Nicu afdeling met donateurs. Woensdag hebben journalisten Ivan Cairo en Sharon Singh verbonden aan de Ware Tijd, namens de mediawerkers de opbrengsten van de Media Cookout aan Su Aid overhandigd: een cheque voor SRD 110.145 en US$ 80.

Singh: "Het was enerverend om te organiseren maar het was geslaagd. We hebben bereikt wat we wilden bereiken. En dat was netwerken, elkaar -in sommige gevallen na jaren- weer zien en een sociaal doel nastreven. De mensen hebben alles gegeven op die dag." Ze voegt eraan toe dat de bijdrage van de mediawerkers aan Su Aid meer kan zijn: "We hebben het geld uit de 'travelingbox' van Su Aid nog niet bij gerekend." De travelingbox is een doos waarmee individuen, in dit geval mediawerkers, op verschillende locaties geld ophalen voor de stichting.

Cairo merkt op dat de media cookout herhaald moet worden. "Er schijnt een behoefte te zijn aan sociaal contact onder journalisten," geeft hij aan. "We ontmoeten elkaar elke dag, maar in een ander verband. Dit keer was in een andere setting en voor een goed doel. Ik denk dat we zulke dingen vaker moeten doen. Hopelijk doen alle mediabedrijven volgend jaar mee, zodat het een groter succes wordt en misschien een groter bedrag kan worden opgehaald."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May