Gezamenlijke patrouilles Marowijnerivier hervat binnen River Council
13 Dec, 10:40
foto
Suriname en Frans-Guyana zijn overeengekomen om de gezamenlijke patrouilles op de Marowijnerivier te hervatten.


Oostbuur Frans-Guyana zal zorgen voor personeel, patrouilleboten en brandstof voor de vaartuigen voor de patrouilles op de Marowijnerivier. Twee leden van de Militaire Politie te Albina worden steeds ingedeeld voor de patrouilles die op de dinsdag en zaterdag worden uitgevoerd.

De patrouilles zijn een uitvloeisel van de River Council vergadering die in St. Laurent heeft plaatsgehad tussen Suriname en Frans-Guyana. De bedoeling van de bijeenkomst was om de efficientie van de grensoverschrijdende samenwerking tussen de militaire politie en partners te verhogen. De twee buurlanden die gezamenlijk het beheer van de Marowijnerivier uitvoeren om samen de vaarpatrouilles op de grensrivier wederom uit te voeren.

Binnen de veiligheid die beide landen nastreven, wordt bij de patrouilles onder andere gelet op grensoverschrijdende criminaliteit en de burgerlijke staat. In de eerste week van januari volgend jaar zullen de gezamenlijke vaarpatrouilles worden geevalueerd.

Beide landen hebben goede afspraken gemaakt over wet- en regelgeing van de twee landen en in overeenstemming met de voorwaarde van de Gezamenlijke verklaring over het Beheer van de Marowijne Rivier en de Lawa Rivier en de gezamenlijke ontwikkeling van het grensgebied' van 15 maart 2021.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May